HABERLER

11.09.2009

Futbolcularımız’ın Kızılay Gururu

Kızılay Kurumsal İletişim Bölümü tarafından Türk Kızılayı resmi internet sitesi için yapılan röportajlarda, konuya ilişkin görüş belirten Futbolcularımız, bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söylediler.

Kalecimiz Rüştü Reçber, bunun çok önemli bir adım olduğunu belirterek, ''Türkiye'de bir ilk. Benzer bir çalışmayı dünyada ilk kez Barcelona, UNICEF ile yapmıştı. Sosyal sorumlulukları olan Barcelona ve Beşiktaş takımlarının forması giyen bir futbolcu olmak benim için hem güzel bir tesadüf hem de onur kaynağı'' dedi. Taraftarların arzu ve desteğiyle kulübün böyle bir karar almasının çok anlamlı bir jest olduğunu ve diğer kulüplere de örnek teşkil ettiğini kaydeden Rüştü, ''Böylelikle insanları daha da bilinçlendirebiliriz. Kızılay, ülkemiz için çok önemli, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ilk yardım elini uzatan bir kurumdur. Böylesine bir ilki gerçekleştiren bir kulübün bünyesinde yer almaktan memnuniyet duyuyorum'' diye konuştu.
Nihat: Kızılay Bizim İçin Çok Önemli
İspanya'da Real Sociedad ve Villareal formaları da giyen Nihat Kahveci de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, ''Kızılay bizim için çok önemli bir kurum. Her sıkıntıda, kötü günde hemen yardıma koşan bir kurum. Herkesin de yardımcı olması ve desteklemesi gerekiyor'' dedi.
Fink: Kızılay ve Kızılhaçlar Tüm İnsanlık İçin Çok Önemli
Aynı zamanda bir hayvan hakları savunucusu olan Alman Futbolcumuz Michael Fink, bu işbirliğinin hem Kızılay hem Beşiktaş için iyi bir tanıtım olduğunu ifade ederek, Kızılay'a destek olmak ve onlar için daha fazla şey yapmak istediklerini söyledi. ''Kızılay ve Kızılhaçlar her ülkede tüm insanlık için çok önemli'' diyen Fink, ''En önemlisi, her ülke Kızılay ve Kızılhaçlar'a ihtiyaç duyabilir. Zengin ya da fakir fark etmez. Bence, Kızılay ve Kızılhaçlar dünyadaki en önemli sivil toplum kuruluşlarındandır'' ifadelerini kullandı.
Holosko: Sponsor Reklamı Görmektense Kızılay’ı Görmeyi Tercih Ederim
Böyle bir desteğin kendisini de gurur verdiğini söyleyen Slovak Futbolcumuz Filip Holosko ise ''Takımımın bir sponsorun reklamı yerine, ülkemdeki Kızılhaç'ın muadili olan Kızılay gibi bir yardım kuruluşunun reklamını almasından dolayı çok memnum oldum. Bildiğim kadarıyla bunu dünyada yapan bir spor kulübü yok. Böylesi bir örgüte destek vermek bana gurur veriyor'' ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler