HABERLER

07.09.2008

Beşiktaş:2 - Shakhtar Donetsk:0

Futbol Takımımız, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk ile BJK İnönü Stadı'nda oynadığı hazırlık maçını 1. dakikada Nobre ve 74. dakikada Ayhan Tuna Üzümcü'nün golleriyle 2-0 kazandı.

BJK İnönü Stadı'nda oynanan maçı Özgür Yankaya yönetirken, taraftarlarımız tribünlerdeki yerlerini alarak oyuncularımıza tezahüratlarla destek verdi.
Eski teknik direktörlerimizden Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ekibini BJK İnönü Stadı'nda ağırlayan Siyah-Beyazlılarımız sahaya şu 11 ile çıktı: Rüştü Reçber, Sivok, Tello, Nobre, Seric, Ali Tandoğan, Necip Uysal, Ekrem Dağ, Delgado, Cisse, Tuna Üzümcü.
Karşılaşmaya iyi başlayan Takımımız, henüz 1. dakikada Delgado'nun ortasında Nobre'nin kafa golüyle mücadelede 1-0 öne geçti. Golden sonra rakip kalede çeşitli pozisyonlar bulan Takımımız, bunları değerlendiremedi. 35. dakikada rakip oyuncu Fernandinho ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk devrede Shakhtar Donetsk ekibinin ataklarında savunmamız başarılıydı. İlk 45 dakika 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.
Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, ikinci yarının başında Tello, Delgado ve Seric'i oyundan alırken bu oyuncularımızın yerlerine İbrahim Üzülmez, Bobo ve İbrahim Toraman'a görev verdi. 
İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan Siyah-Beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi baskı altına aldı. Üst üste tehlikeler yaratan Futbol Takımımız, ilk dakikalarda aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı. 61. dakikada Cisse ve Rüştü Reçber oyundan çıkarken yerlerine Korcan Çelikay ve Ali Kuçik girdi. 74. dakikada ise sağ kanattan kullanılan serbest atışta topla arka direkte buluşan Ayhan Tuna Üzümcü, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Ekibimiz 2-0 öne geçti. Golden sonra Necip Uysal yerini Saim Çelik'e, Ali Tandoğan Oğuz Ceylan'a ve Ekrem Dağ da Ömer Sümer'e bıraktı.
Mücadelenin ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Siyah-Beyazlılarımız, Shakhtar Donetsk ile oynadığı hazırlık karşılaşmasından 2-0 galip ayrıldı.













Diğer Haberler