HABERLER

15.09.2004

Taraftarlarımızın Dikkatine!

Divan Kurulu Başkanımız Şeref Nasır taraftarlarımıza çağrıda bulunarak, Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 5149 sayılı kanuna uygun hareket etmelerini istedi. Nasır’ın yazısı şöyle:


Yenilenen spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair 5149 sayılı kanun kapsamında çok dikkatli olmamız lazım ve bu hassasiyeti sizlerden, yanınızda maç seyredenleri ikaz ederek bekliyoruz. Yapılacak hata ve dikkatsizlik hem sizleri, hem de kulüp olarak BJK’yı üzecektir.



Ruhsatlı dahi olsa her türlü silah, kesici ve delici alet, sis bombası, ses bombası veya maytap gibi patlayıcı, parlayıcı, yanıcı, yakıcı maddeler ile taş, metal gibi fırlatılabilecek veya yaralıyıcı nitelikte sert cisim veya tehlike arz edebilecek veya müsabaka düzenini bozabilecek diğer maddeler ile alkollü içecekler ve çevreyi kirletecek nitelikte konfeti ve benzeri cisimler bulundurulamaz ve satılamaz.



Müsabakanın yapılacağı alanda ve yakın çevresindeki yollarda, meydanlarda, caddelerde ferd, veya toplu olarak rakip takım ile taraftarlarını, kulüp Başkanı ve yöneticilerini, antrenörünü, sporcularını, hakemleri ve federasyon yöneticilerini söz veya hareketlerle aşağılayıcı tahrik ve taciz edici kötü söz niteliğinde slogan atılması ve çirkin tezahuratta bulunulması yasaktır.



Sevgili Beşiktaşlılar,



Bu kanunun birde cezai kısmı var ki can yakıcı... Spor alanlarına söz konusu maddeleri sokan kişilere; 4 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ve 750.000.000 TL. para cezası; fiilin tekrarı halinde 8 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ve 2.500.000.000 TL. para cezası verilir.



Bu maddeleri kullanan kişilere; 6 ay süreyle müsabakaları seyirden men ve 3.000.000.000 TL. idari para cezası verilir.



Alınacak kararla bu kişlerin spor alanlarına seyirci veya başka sıfatla girmeleri yasaklanır.



Bu kişiler kararın kendilerine yazılı olarak tebliğ edilmesini müteakip spor müsabakalarına giremez.



Yasaklı olmalarına rağmen müsabakaya girmeleri halinde FAİLLERE 1 AYDAN 1 YILA kadar HAPİS CEZASI verilir.



Bu durumları göz önünde bulundurarak hem sizlerin, hem de Kulübümüz’ün zor durumda kalmaması için, sahalarımızda daha dikkatli olunmasını rica ediyorum.



Şeref NASIR

Divan Kurulu Başkanı


Diğer Haberler