HABERLER

05.07.2004

“Evimizdeki Maçları Kazanacağız”

Basketbol Erkek Takımımız Antrenörü İhsan Bayülken, “FİBA Erkekler Avrupa Ligi’nin ilk tur maçlarında evimizde yapacağımız tüm karşılaşmaları kazanacağız” dedi.


FİBA Erkekler Avrupa Ligi'nde (FEL) Türkiye'yi, Fenerbahçe ve Tuborg Pilsener ile birlikte temsil edecek Basketbol Erkek Takımımız’ın rakipleri belli oldu. B Grubunda yer alacak olan ekibimiz, şu takımlarla eşleşti:



(B) Grubu


Dijon (Fransa), Ural Great (Rusya), Pepinster (Belçika), Ironi Naharia (İsrail), Azovmash (Ukrayna), Braunschweing (Almanya).



7'şerli 4 grupta oynanacak ilk tur maçlarının ardından ilk 4 sırayı alacak takımlar ''Top 16'' maçlarında oynamaya hak kazanacaklar.



“Riskli Gruptayız”



İnternet Sitemize açıklama yapan Basketbol Erkek Takımımız’ın Antrenörü İhsan Bayülken, kuralar sonucunda belirlenen rakip takımları değerlendirerek, FİBA Erkekler Avrupa Ligi’ne yönelik hazırlıklarını anlattı.


FEL’in ilk maçını, 26 Ekim Salı günü Belçika takımı Pepinster ile deplasmanda oynayacağımızı hatırlatan Bayülken, şöyle konuştu: “Grubumuzda yer alan rakiplerimiz kendi liglerinde başarı göstermiş ve üst sıralarda yer almış takımlar. İlk tur maçlarında amaç ilk 4’e kalmak. İlk tur maçları Şubat ayında tamamlanacak ve ilk 4’e kalanlar yoluna devam edecek. Tüm takımların ilk 4 için eşit şansa sahip olduğunu düşünüyorum. Aslında riskli bir grupta yer alıyoruz.”



“Kampımız Slovenya’da”



İhsan Bayülken, ilk etapta amaçlarının kendi sahamızda yapılan maçların hepsini kazanmak ve deplasmanda da galibiyet alabilmek için ellerinden geleni yapmak olduğunu belirtti.


“İlk 4 içinde yer almak istiyoruz” diyen Bayülken, yeni sezon ve FEL hazırlıkları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ağustos’ta Slovenya’da kampımız olacak. Kampın sonunda turnuvaya katılacağız. Bir program olursa, yurtdışında bir turnuvaya daha katılarak kupaya hazırlanmak istiyoruz. El Amin ile sözleşme imzaladık, diğer yabancılarımızla da görüşmelerimiz sürüyor. Türk oyuncu için kadromuzu tamamladık. İki yabancı oyuncuyu daha kadromuza dahil etmek istiyoruz. 26 Temmuz itibariyle hem Avrupa hem de Türkiye ligi için hazırlıklara başlayacağız.”


Diğer Haberler